Anna Jonsson – Hairartist

Anna Jonsson - Hairartist Sedan jag var liten har jag velat bli frisör. Vuxna tutade i mig att ”Det där glömmer du innan det är dags att välja utbildning”. Till och med SYO-konsulenten avrådde mig från att söka till Frisörskolan!! Det i sig fick mig att vilja ännu mer så jag skaffade mig en praktikplats på Hårsalong Ruth Hedén i Linköping. Med ett år som lärling, och 3 år på frisörskolan Anders Ljungstedts gymnasium och paralellt jobb på salongen la jag grunden till vad jag står för idag – service ödmjukhet och arbetsglädje.

Min resa

Efter avslutad utbildning fick jag mitt gesällbrev och jag var fri att lämna Ruths tuffa men lärorika skola. Jag kände suget efter någonting större, att komma ut i den stora världen och få uppleva livet. Så jag flyttade till Dubai. Där bestod mina kunder av kvinnor, men med gästarbetare från olika länder lärde jag mig mycket om olika kvaliteter på hår och jag vidareutbildade mig på kurser hos Tony&Guy. Efter tre års intensivt jobb kände jag mig färdig med Dubai och flyttade hem till Sverige. Ett kortare stopp på en salong i Åre hann jag med innan jag återvände till Linköping och blev egen företagare på Hårkompaniet.

Några år senare lockade storstaden och jag flyttade till Stockholm där jag hyrde stol på Ahead på Östermalm. Sammanlagt blev det dryga fem år på Ahead innan jag kände för att testa en ny miljö. Det var då jag hittade den mysiga lokalen hos Deevi Sthlm på Södermalm, där jag fortfarande håller till som Hairartist. Pulsen på Söder ger mig inspiration att plocka fram det bästa hos mina kunder!

Klippning

1 h 650-700 kr, tillval kur 150 kr.
(Tvätt och föning ingår).

FRANSAR OCH BRYN

Färgning av fransar och bryn inkl. plock 500 kr.

Klipp & färg/sling/ton

2,5-3 h 1700-1950 kr.
Kur och nyansering ingår.

styling

650 kr / h, kur ingår.
Lyxa till vardagen med styling.